VRTNI CENTER
IN DREVESNICA

Vrtni center in drevesnica Pro Horto Strgar
– Združitev tradicije z modernimi trendi

V vrtnem centru Pro Horto Strgar je na voljo preko 200 sort dreves in grmovnic. Rastline prodajamo posajene v loncih ali balirane (tako, da jih lahko sadimo celo leto) ali z golimi koreninami (sajenje primerno samo v dobi mirovanja). Specializirani smo za pahljačaste in japonske javorje, okrasne drene ter grmaste hortenzije.

Naš vrtni center je prostor, kjer najdete vse, kar potrebujete za urejanje svojega vrta, ter ponuja raznoliko izbiro rastlin, orodij, gnojil in dekoracij za vašo zunanjo oazo.

Poseben del pa predstavlja naša drevesnica. Nekaj rastlin pridelamo sami, veliko pa jih tudi uvozimo iz preverjenih evropskih drevesnic, s katerimi sodelujemo že preko 30 let. Ob obisku vrtnega centra in drevesnice boste naleteli na pestro izbiro grmovnic in dreves, ter številne sorte posebnih okrasnih rastlin, ki vam bodo omogočile, da svoj vrt spremenite v vrt za uživanje.

Kakovost, spoštovanje želja strank in strokovnost

Poznavanje rastlin, njihove zahteve po legi in pravilni prsti, ter poznavanje, kakšne bodo po petih ali desetih letih rasti, so prva obveza vsakega delavca v vrtnem centru. Seznanjam se z vsemi novostmi na področju sodobnih vrtnih centrov in na področju poznavanja rastlin in lahko strankam z veseljem kakovostno in kompetentno svetujem pri nabavi in oskrbi rastlin. Dobra notranja kakovost rastline, ki jo zaznaš le posredno in je navzven ni mogoče določiti, je pogoj za dobro rast in s tem zadovoljnost strank.

Slovenci smo navdušeni vrtnarji in ljubitelji urejenih vrtov. A pri tem delamo tudi napake. Ena od klasičnih napak je, da sadike kupujemo z očmi, namesto po sortah in odpornosti. Prej bomo kupili rastlino, ki je ob nakupu videti lepo, ki je lepo raščena in ima lepo listje, kot pa se vprašali, ali je takšna samo zaradi tega, ker je hitro zrasla zaradi gnojil in ali je rasla primerno dolgo ob primerni oskrbi. V našem vrtnem centru dobite celostno podporo in strokovna priporočila.

Moja posebna ljubezen so japonski javorji in res jih imamo v vrtnem centru Pro Horto Strgar preko 60 sort. Poleg tega imamo tudi širok izbor okrasnih drenov in metličastih hortenzij ter ostalih dreves in grmovnic. Smo uvozniki Kordesovih vrtnic! Če kdaj, je sedaj čas za obisk vrtnega centra Pro Horto Strgar na Suhadolčanovi ulici 6 v Črnučah. Lepo vabljeni!

KATJA BLEIWEIS STRGAR – Vodja vrtnega centra, diplomirana geologinja, s 30-letno prakso dela v Vrtnem centru Pro Horto Strgar

Zakaj izbrati rastline iz našega vrtnega centra?

null

ker so vzgojene v skladu z drevesničarskimi normativi EU

null

ker imajo visoko notranjo kakovost (to je sposobnost rastline, da se po presaditvi v vrt takoj uspešno vraste in razvija)

null

ker vam pri izbiri rastlin kompetentno svetujemo

null

ker vemo, kaj prodajamo

null

ker nam je najpomembnejša zadovoljna stranka, ki nas lahko brez zadrege priporoča svojim znancem in prijateljem

Skrbimo, da imamo v izboru tudi veliko neobičajnih grmovnic in dreves, za posebne želje se tudi potrudimo in poiščemo rastline pri naših evropskih dobaviteljih.

V vrtnem centru vam ob izbiri rastlin tudi brezplačno svetujemo o načinu posaditve in njihove oskrbe.

NOVICE

IDEJA ZA DARILO:

DARILNI BON Vrtnega centra Pro Horto Strgar

V vrtnem centru so na voljo tudi DARILNI BONI,
ki so lahko lepo darilo ob raznih jubilejih.

Boni so v vrednosti 10, 20, 50 in 100€.
Pri nakupu bona za 100€ nudimo 5% popust.

Vedno iščemo posebne in unikatne ideje za darila.
Zakaj ne bi svojih najdražjih ob rojstnem dnevu, rojstvu otrok, posebnem jubileju, poroki, otvoritvi ali vselitvi v novo stanovanje – razveselili z

DARILNIM BONOM Vrtnega centra & drevesnice Pro Horto Strgar?

Delovni čas:
PON – PET: 8.00 – 15.00
SOB, NED in prazniki: zaprto

! Ker so rastline živ organizem, garancijo na prijem rastlin nudimo le za sadike, ki so jih posadili naši vrtnarji in jih vzdrževali eno rasno sezono. Stranke prosimo, da ob nakupu rastlino pregledajo in se s strokovno osebo v vrtnem centru posvetujejo, kakšne rastne razmere in kakšno oskrbo izbrane rastline potrebuje. Za rastline, ki odmrejo zaradi neustrezne posaditve, mehanskih poškodb, zunanjih vremenskih vplivov ali neustrezne oskrbe ne moremo prevzeti odgovornosti. Reklamacije upoštevamo le ob predložitvi računa. Za rastline, ki jih stranka sama izbere iz drevesnice in jih zanjo izkopljemo ter jih kasneje ob dobavi zavrne, zaračunavamo manipulativne stroške v vrednosti 10% od rastline.

Od ideje do izvedbe - vse na enem mestu

VRTNI CENTER

NAČRTOVANJE VRTOV

UREJANJE OKOLICE